Malý velký prostor

ZPĚT DO REFERENCÍ

Zadání znělo jasně, využít každý centimetr. Jelikož investorku čeká stěhování z prostorného bytu do menšího, s prostorem jsme museli opravdu šetřit. Ačkoliv k bytu náleží ještě šatna a sklep, úložných prostor bylo potřeba najít spoustu. 

V rámci úvodní schůzky jsme si stanovili několik málo parametrů - dle dané dispozice a připravených rozvodů vody a elektra pro kuchyňský kout bylo umístění kuchyně jasné. S ohledem na pravidelné využívání bytu jednou osobou nebylo potřeba jednotlivé prostory na pevno oddělovat a díky tomu se podařilo zajistit maximální vzdušnost prostoru. Umístění ložnice není náhodné, při absenci dveří, které je možné v budoucnu dodělat (posuvné po stěně) je nyní umístěna v koutě vzdáleném vstupnímu prostoru a mezi obývací pokoj a prostor ke spaní jsme vtěsnali ještě pracovní kout, který přispívá k pocitovému rozdělení bytu do jednotlivých zón. Na barevnosti jsme se shodli hned na první prezentaci. Prostor je laděn do neutrálních odstínů a přírodních dekorů, doplněný o trendovou tyrkysovou barvu, která je snadno obměnitelná. Byt má samostatnou komoru, šatnu a koupelnu v rámci vstupní chodbičky.