V souladu s přírodou

ZPĚT DO REFERENCÍ

Doladění perfektního základu - tj. architektonicky zdařilé, minimalisticky pojaté stavby by se zdálo půjde samo, ale opak je pravdou. 

Majitelé se na mne obrátili ve fázi, kdy již byl dům částečně zařízen, byly položené podlahy, hotové omítky, vymalováno - tudíž byl vybrán základ a barvy, které jasně stanovily budoucí styl interiéru. Stejně tak bylo potřeba pracovat s již zakoupenou černou pohovkou a přizpůsobit se již namontované kuchyni v provedení bílý lak - vysoký lesk. Jelikož nebylo účelem stavebně zasahovat do nového domu, byl zde pouze malý manipulační prostor pro změnu. Aby interiér nepůsobil studeně a zároveň byl útulný a přívětivý, využili jsme teplých doplňkových barev. Poměrně tvrdý kontrast přírodních odstínů dubu, které architekt použil na podlahu, schodiště i dveře a černé a bílé barvy již dodaného nábytku bylo potřeba zjemnit. S majiteli jsme se domluvili na použití  doplňků v béžové a zlaté barvě, ke kterým jsme přidali několik fialových artefaktů. Nábytková stěna, kterou jsme doplnili interiér, je navržena s ohledem na zachování vzdušnosti prostoru a kopíruje rozlehlý doposud nevyužitý roh. Při pořizování jsme respektovali předchozí výběr materiálu - laku v provedení vysoký lesk a bílou barvu jsme ještě doplnili o odstíny béžové a laté.